L'il·lustrador, el pintor i el diable

En el marc de l'Institut Francès de Barcelona, aquest mes de maig s'ha organtizat un cicle de conferències i una exposició amb el títol de L'album en rebonds. Les 1001 cares de l'àlbum il·lustrat, una activitat que ens mostra la vitalitat de l'àlbum il·lustrat a França. 
L'exposició, tal com diu el catàleg, repassa els prop de cent cinquanta anys d'aquest gènere literari al país veí, un període de temps prou llarg com per atrevir-se a dir que l'àlbum està en una fase de plena maduresa, que el veu expandir-se i desenvolupar-se arreu. Perquè entendre el llibre il·lustrat avui dia és conèixer les seves evolucions, aquesta exposició treu a la llum els revolts formals, els grans moviments i alguns dels autors, il·lustradors i editors importants d'aquests últims trenta anys. 
No us la perdeu!!! Ei, i tot plegat és mèrit de Sophie Van Der Linden (textos).

La conferència d'ahir va tenir la participació de l'il·lustrador, poc conegut en el nostre país, Michel Galvin. La seva xerrada es va centrar en l'anàlisi de la seva obra tot partint del mateix títol de la conferència: L'il·lustrador, el pintor i el diable. Un autor a seguir de ben a prop pel seu concepte pictòric de l'àlbum il·lustrat i de la profunditat i filosofia que aporta en tot allò que fa. 
I com a mostra, un botó: 
Per cert, que el proper dimecres 28 (19:30h) encara esteu a temps d'assistir a la darrera conferència que porta per títol L'album en rebonds, un regard sur 30 ans de mutations, de Sophie Van Der Linden, especialista parisina de l'àlbum il·lustrat, i una posterior taula rodona on tindrem el plaer de gaudir de les aportacions de Cristina Correro, membre de Gretel, i de Teresa Duran. 

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada