Nandibú i el Bestiolari de Joana Raspall

Aquest mes de setembre, ha nascut un nou segell: Nandibú, una nova línia editorial pensada per a infants i joves sota l’ampara d’editorial Pagès, a prop dels seus 25 anys d’existència, i dirigida per Alba Besora.


El nom de Nandibú ve a ser una fusió de nandina i de bambú. La nandina és un arbust d’orígen asiàtic, el nom comú del qual és bambú sagrat.Nandibú arriba al panorama literari amb alguns projectes sota el braç. Entre d’altres, recupera les dues primeres històries del Petit Ós polar de Hans de Beer, que havien estat publicades per Lumen a finals dels anys vuitanta; o bé, presenta Dragal: l’herència del drac de l’autora Elena Gallego Abad, la primera entrega d’una saga de caire fantàstic.


De ben segur, però, que el llibre amb més presència i que s’està presentant a diversos llocs del país és el Bestiolari de Joana Raspall, una edició magnífica de la qual n’ha tingut cura el crític literari Josep Maria Aloy. En el recull, ha aplegat i organitzat alfabètica i exhaustivament els poemes de l’autora que tenien els animals com a protagonistes. L’obra està il·lustrada per Anna Clariana, que dona als textos encara més volada que la que ja tenen i aconsegueix arrodonir una de les antologies de Joana Raspall millor publicades. 

Desitgem que Nandibú creixi de manera esplèndida i ufanosa i doni innombrables fruits per als lectors d'aquest país. 

2 comentarios :

El recull de poemes de la Raspall és la mar de ben triat i elaborat. Felcitats!

Pep, gràcies per compartir la notícia de la reedició de "Petit ós polar"

Rosa Isern

Publica un comentari a l'entrada